Blåsor


Blåsor i underlivet är ett säkert tecken på att något inte är som det ska där nere. Orsakerna till varför man får blåsor i underlivet är flera men genom att ta hänsyn till andra samtidiga symptom kan man få hjälp på vägen till att komma underfund med vad som egentligen orsakat blåsorna. Följande symptombeskrivningar kan förhoppningsvis leda dig på rätt väg.  • Blåsor kombinerat med svullnad, sveda, klåda och smärta när man kissar

Dessa symptom är typiska för könsherpes. Andra symptom inkluderar molande smärta, rodnad hud och hud som ömmar vid beröring. Vissa får också feber och svullna lymfkörtlar i ljumskarna. Blåsorna är ofta vätskefyllda och förekommer kring könsorganen, på skinkorna, låren och runt analöppningen. Du kan läsa mer om herpes här.

  • Blåsor och sprickor kombinerat med stark klåda och stram eksemliknande hud

Stram, skör, och elfenbensvit hud med upphöjningar samt sprickor, blåsor och en intensiv klåda i underlivet kan vara tecken på Lichen Sclerosus. Symptomen uppträder oftast på vulvan och runt anus och de drabbade hudområdena kan till sitt utseende lika eksem. Du kan läsa mer om Lichen Sclerosus här.

  • Små upphöjda vårtliknande blåsor med en liten grop längst upp

Små upphöjda, vaxiga, vårtliknande blåsor med en liten "navel" på toppen kan vara symptom på en molluskinfektion. Mollusker ger upphov till 2-5 mm stora blåsor, så kallade knottror, som ofta inte kliar. Knottrorna är oftast hudfärgade men kan även vara gula, vita, rosa eller klara. Du kan läsa mer om mollusker här.