Återställ balansen i underlivet

Lactal
Återställer balansen i
underlivet och
underlättar tillväxten
av de goda mjölksyra-
bakterierna.

Bästa pris på: Apotek365.se
Bästa pris på: Shopping4net.se

Flytningar

Flytningar är något naturligt som nästan alla kvinnor har. Flytningar är en del av immunförsvaret och skyddar underlivet mot infektioner, bl.a. genom att de är sura och dödar bakterier. Hur mycket flytningar man får, hur de luktar och vilken färg de har varierar från person till person och var man befinner sig i menstruationscykeln . Vanligtvis är flytningarna något sega, luktlösa och genomskinliga.

Ibland kan dock flytningarna lukta illa och/eller vara missfärgade och detta kan ha olika orsaker.

Nedan kan du läsa om olika symptom och vad de kan bero på.


  • Gråaktiga, illaluktande flytning

Illaluktande (ofta gråaktiga) flytningar, vars odör kan påminna om rutten fisk, kan bero på att slidan är infekterad av bakterier som orsakar slidkatarr, som på läkarspråk kallas Bakteriell Vaginos. Mer om Slidkatarr/Vaginos i underlivet kan du läsa om här.


  • Vita flytningar med stark klåda

Är flytningen vit och grynig (kan också ibland vara klar och tunn) och du har stark klåda är de troligen en svampinfektion i underlivet. Mer om svampinfektion i underlivet kan du läsa om här.


  • Grå-gulaktig, illaluktande flytningar

En grå-gulaktig, ofta starkt illaluktande flytning, beror ofta på att du fått en bakteriell obalans i underlivet. Bakteriell obalans märks ofta tydligast efter samlag och efter mens. Mer om Bakteriell vaginos kan du läsa om här.


  • Grön-gulaktig, illaluktande flytning med små luftbubblor

Trikomonasinfektion orsakar ofta illaluktande, gröngulaktiga flytningar fyllda med små luftbubblor och i sällsyntare fall med lite blod. Trikomonasinfektionen orsakar även ofta svullnad och sveda i underlivet. Mer om trikomonasinfektion kan du läsa om här.


  • Rikliga, tjockflytande och illaluktande flytning

Illaluktande, rikliga och tjockflytande flytningar kan vara symptom på livmoderinfektion eller äggledarinfektion. Ytterligare symptom är värk som före mens och även få feber. Du kan läsa mer om äggledarinfektion här.


Om man förutom flytningen får värk i underlivet samt feber kan det vara symptom på bl.a. äggledarinfektion och livmderinfektion. Då ska man söka akut vård samma dag.